Deze driedaagse ontdekkingstocht in Gent organiseren we in samenwerking met Vormingplus Limburg.

Tijdens deze drie dagen genieten jullie van een goed gevuld programma, uitgewerkt door Vormingplus rond het thema ‘De ontdekking van een stad’.

Jullie bezoeken verschillende Gentse musea en historische sites. Denk maar aan het STAM (Stadsmuseum Gent) en MSK (Museum voor Schone Kunsten) of de Sint-Baafskathedraal en het Gravensteen.

Naast het ontdekken de Gentse kunst en cultuur, zorgen we ook voor enkele gezellige momenten om samen te zijn. Dit kan bijvoorbeeld met een kwis of door samen van een lekkere maaltijd te genieten.

Voor deze driedaagse zochten we een passende verblijfplaats en deze vonden we in het Monasterium Poortackere. De ontdekking van Gent begint al in dit hotel, dat in een voormalig 19de-eeuws klooster gehuisvest is. Het hotel is een ontmoeting tussen het heden en verleden en ademt rust. Je kan er ronddwalen in de kloostergangen en de neogotische kapel bezoeken.

Jullie logeren er in een mooie tweepersoonskamers en genieten er ’s morgens van een uitgebreid buffet. ’s Middags en ’s avonds eten jullie op locatie of in het verblijf. Een lunch in sociaal restaurant Parnassus, dat zich bevindt in een oude kerk in Gent, staat ook zeker op het programma.

Periode:
van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 december 2020

Prijs:
Horizont: 140 euro - Regulier: 270 euro Euro

Prijs per leeftijd:


Formule:
’s Morgens ontbijten jullie in het hotel, middag- en avondmaal worden op locatie voorzien.

Vereiste Conditie:
Dit is een matig actieve vakantie. Je moet geen grote wandelaar zijn maar tijdens het bezoek aan de stad wandelen we wel de hele dag rond.

Locatie:
Monastium Poortackere
Oude Houtlei 56
9000 Gent

Vervoer:
We verplaatsen ons met het openbaar vervoer; trein en tram. Een busje brengt de bagage van het station van Hasselt naar het verblijf en weer terug.

Extra Info: