Vakanties 2024

Natuurbeleving Ardennen

13 - 17 mei 2024

Domaine de Massembre - Heer

Over de vakantie

Voor deze vakantie slaan Hoizont vzw en Avansa Limburg de handen in elkaar.

Tijdens deze vakantie verblijven we in Heer, ook wel Heer-sur-Meuse genoemd, een leuk Ardens dorpje in de Belgische provincie Namen en een deelgemeente van Hastière, aan de oevers van de Maas, vlakbij de Franse grens.

Wij verblijven op het Domein van Massembre, een groot vakantiecentrum. Op het domein zijn verschillende vakantiewoningen gelegen. Wij hebben 15 kamers in de woning Blaimont voor ons ter beschikking. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer (wastafel, toilet en douche). Je slaapt met twee personen op één kamer. Single slapen is mogelijk mits betaling van een supplement en op basis van beschikbaarheid. Lakens en handdoeken zijn aanwezig. We verblijven in volpension. Als we op daguitstap gaan, nemen we een lunchpakket mee.

Het 120 hectare groot domein van Massembre beschikt over tal van vrijetijdsinfrastructuren voor jong en oud (speeltuin, avonturenparcours, glijbaan, trampolines, waterspeelpark, dierenpark, …). Het is een echt wandelparadijs waar je kan slalommen tussen de bomen, peddelen op een vlot, of gewoonweg niets doen en languit liggen op het gras. Of wil je meer te weten komen over het verrassende leven van de bijen? Op het domein kan je het hele proces van de bijenkorf tot de honing ontdekken. Als je graag wat actiever bent, kan je je uitleven op de verschillende sportvelden op het domein (voetbalveld, mini-voetbalveld, basketbalveld, geasfalteerd terrein van 2000 m2 en verschillende speelvelden). ’s Avonds kan je gezellig samen zitten rond een groot kampvuur.

In de omgeving is er ook heel wat te beleven. Wat denk je van een bezoek aan het Kasteel van Freÿr, een renaissancekasteel met 18e-eeuwse tuinen in een prachtige omgeving? Of een boottocht op de Maas? Of wil je eerder de geheimen ontdekken van de rijping van de beroemde kaas in de Abdij van Maredsous? Trap samen op een Railbike en ontdek de pittoreske vallei van de Molignée, ga samen kajakken op de Lesse of bezoek het park van Furfooz (in de vallei van de Lesse).

We gaan op ontdekking in Dinant: laat je meeslepen door deze charmante streek die bovendien ook nog eens een interessante geschiedenis heeft. Denk hierbij aan een bezoek aan de Citadel van Dinant, beleef muzikale pret in het Huis van de Pataphonie, bewonder één van de mooiste grotten van België (La Merveilleuse), bezoek markt, …

Geniet van de prachtige natuur en laat de Ardennen volop op je inwerken tijdens deze actieve vakantie!

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar). Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Prijs per persoon

€ 340 (gedeelde kamer)
€ 440 (single kamer, beperkte beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer heen en terug met minibusjes (vertrek en aankomst Kiss & Ride station Hasselt);
  • Verblijf in Vakantiecentrum Massembre, inclusief lakens en handdoeken;
  • Eten: we verblijven in volpension;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie – 2 stappers

Dit is een actieve vakantie, we voorzien een goed gevuld programma.

Je kan het fysiek aan om een hele dag op uitstap te gaan en een stevige wandeling in de natuur met hier en daar wat hoogteverschil is voor jou ook geen probleem.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Locatie

Domaine de Massembre – Vakantiecentrum
Massembre 84
5543 Heer (Hastière)

Aantal

Deze vakantie is voor 24 personen: 20 deelnemers en 4 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven