Vakanties 2022

Cultureel Gent

27 - 29 april 2022

Monasterium PoortAckere - Gent

Over de vakantie

Voor deze vakantie slaan Horizont vzw en Avansa Limburg de handen in mekaar.

Gent leeft en is een weekendje weg waard. Gent ademt geschiedenis en biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met trendy en modern stadsleven. Gent is de stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan, een stad op mensenmaat.

Ons verblijf voor deze driedaagse is het Monasterium PoortAckere. De ontdekking van Gent begint al in dit hotel, dat in een voormalig 19de-eeuws klooster gehuisvest is. Het hotel is een ontmoeting tussen het heden en verleden en ademt rust. Je kan er ronddwalen in de kloostergangen en de neogotische kapel bezoeken.

Jullie logeren er in mooie tweepersoonskamers en genieten er ’s morgens van een uitgebreid buffet. ’s Middags en ’s avonds eten jullie op locatie of in het verblijf. Een lunch in sociaal restaurant Parnassus, dat zich bevindt in een oude kerk in Gent, staat ook zeker op het programma.

Tijdens deze drie dagen genieten jullie van een goed gevuld programma, uitgewerkt door Avansa rond het thema ‘De ontdekking van een stad’.

Jullie bezoeken verschillende Gentse musea en historische sites. Denk maar aan het STAM (Stadsmuseum Gent) en MSK (Museum voor Schone Kunsten) of de Sint-Baafskathedraal en het Gravensteen.

Naast het ontdekken van de Gentse kunst en cultuur, zorgen we ook voor enkele gezellige momenten om samen te zijn. Dit kan bijvoorbeeld met een kwis of door samen van een lekkere maaltijd te genieten.

Samengevat is dit een vakantie voor mensen die op zoek zijn naar een goed gevulde, culturele en educatieve citytrip, afgewerkt met een snuifje humor en een toefje genieten en om af te sluiten een stevige portie gezelligheid.

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 april 2022

Prijs per persoon

  • 165 euro (gedeelde kamer)
  • 190 euro (single kamer – op basis van beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer met de trein, bagage wordt door een minibusje van het station van Hasselt naar het hotel vervoerd, ter plekke gebruiken we de tram;
  • Verblijf in Monasterium PoortAckere, inclusief lakens en handdoeken;
  • Eten (ontbijt, lunch en avondmaal);
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie

Dit is een matig actieve vakantie. We verkennen de stad te voet, dus een hele dag stappen, slenteren en kuieren is voor jou geen probleem. Rolstoelen kunnen niet mee op onze reizen. Je moet ook vlot op trein en tram kunnen stappen.

Formule

We ontbijten elke ochtend in het verblijf, ’s middags lunchen we in Parnassus (een sociaal restaurant), als avondmaal zullen we één keer in het verblijf eten en één keer op locatie in Gent. Als we naar huis reizen, zorgen we nog voor een broodje en een drankje voor op de trein. Dit alles is inbegrepen in de deelnameprijs.

Locatie

Monasterium PoortAckere
Oude Houtlei 56
9000 Gent

Aantal

Deze vakantie is voorzien voor 20 deelnemers van Horizont en 20 deelnemers van Avansa, samen met 5 vakantiemakers.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “Kiss and Ride zone” aan het station van Hasselt. We laden onze bagage in het minibusje en reizen met de trein naar Gent.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven