Vakanties 2023

Polen Ontdekken

13 - 20 mei 2023

Rondreis - Polen

Over de vakantie

Voor deze vakantie slaan Horizont vzw en Avansa Limburg de handen in mekaar.

Deze ontdekkingsreis neemt je mee door verschillende steden in Polen. Elke stad heeft zijn eigen karakter en kent zijn eigen unieke geschiedenis. Sommigen zijn gevuld met schatten uit het verleden, anderen bouwen nu hun identiteit.

Op dag 1 reizen we van Diepenbeek naar Poznan. Deze vroegere hoofdstad van Polen zit barstenvol historische bezienswaardigheden, we blijven hier dan ook dag twee om deze stad en de stad Gniezno te bezoeken. Wat je in Poznan zeker moet proberen zijn de Europees erkende croissants!

Dag 3 reizen we naar Wroclaw, de stad van 100 bruggen. De stad is verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2016. Cultuurliefhebbers worden uitgenodigd door tal van kunstgaleries, musea, theaters, opera en het National Forum of Music.

Op dag 4 reizen we naar Krakau, ook wel “de parel in de Poolse kroon” genoemd. Deze fraaie historische stad ligt in het zuiden van Polen, aan de oever van de rivier Wisła, de koningin van de Poolse rivieren. Van hieruit maken we een uitstap naar het meest zuidelijke stadje Zakopane, gelegen in het Hoge Tatragebergte. Bij gunstig weer maken we een vlottentocht op de Dunajec door de mooie natuur. Een bezoek aan de wereldberoemde Zoutmijn van Wieliczka mag zeker niet ontbreken. Ook brengen we een uitgebreid bezoek aan het voormalige concentratie- en vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau.

De laatste stop (dag 7) van de reis is de Duitse Stad Dresden. De skyline van Dresden behoort tot de mooiste van Europa. Vanwege de vele indrukwekkende gebouwen en kunstwerken wordt de stad ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Een prachtige stad, waar architectuur en kunst perfect harmoniëren.

Aangezien dit een rondreis is, logeren we in verschillende hotels. Je verblijft er in tweepersoons kamers, single slapen kan mits meerprijs en op basis van beschikbaarheid van kamers in het hotel. ’s Morgens en ’s Avonds eten jullie in het verblijf.

’s Middags moet je zelfstandig en op eigen kosten je eigen maaltijd voorzien. Probeer zeker de Pierogi, een Poolse delicatesse bestaande uit deeg met allerhande hartige of zoete vullingen.

Ontdek tijdens deze rondreis de natuur, cultuur en geschiedenis van het prachtige Polen. Afgekruid met een snuifje humor en een toefje genieten en om af te sluiten een stevige portie gezelligheid, wordt dit een reis om van te smullen!

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Voorwaarden

Je kan enkel deelnemen aan deze reis als je in de afgelopen 3 jaar al een keer mee ging met een Themavakantie van Horizont vzw.

Periode

Van zaterdag 13 tot en met zaterdag 20 mei 2023

Prijs per persoon

325 euro (gedeelde kamer)
375 euro (single kamer – op basis van beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer met een reisbus van De Zigeuner;
  • Verblijf in onderstaande Hotels, inclusief lakens en handdoeken;
  • Eten: verblijf in halfpension, middageten moet zelf worden voorzien;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
  • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie

Dit is een actieve vakantie. Tijdens deze reis voorzien we een goed gevuld programma.

Hou er rekening mee dat je de lange busreis aan moet kunnen maar ook een hele dag in de stad moet kunnen rondwandelen, de zoutmijn gaat bezoeken (trappen), je een vlottocht op de rivier gaat doen,… Je moet voor deze vakantie dus in goede conditie zijn. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie.

Formule

Ontbijt en avondmaal is voorzien in het verblijf.
’s Middags moet je zelfstandig en op eigen kosten je lunch voorzien.

Locatie

Dag 1-3
pl. Andersa 1
61-894 Poznan
Polen

Dag 3-4
ul. Bolesława Drobnera 11-13
50-257 Wrocław
Polen

Dag 4–7
Westerplatte 15 St.
31-033 Krakau
Polen

Dag 7-8
Bärnsdorfer Strasse 185
01127 Dresden-Neustadt
Duitsland

Aantal

Deze vakantie is voorzien voor 42 deelnemers (Horizont en Avansa), samen met 8 vakantiemakers.

Vervoer

We reizen met een bus van De Zigeuner. Vertrek en aankomst aan het station van Diepenbeek.

Andere

Handdoeken en lakens zijn aanwezig.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven