Vakanties 2023

Limburgs Natuur Avontuur Volwassenen

5 - 9 juni 2023

Orshof - Oudsbergen

Over de vakantie

Als je echt even toe bent aan een rustige vakantie is een vakantie in de natuur, met de geur van bloemen, zingende vogels en veel groen, precies wat je nodig hebt. Verzet je zinnen, laad je batterijen weer op en geniet van de natuur. Dat is precies wat we deze vakantie gaan doen!

Voor deze vakantie slaan Horizont en Regionaal landschap Kempen en Maasland de handen in mekaar.

Horizont zocht voor jullie een rustig verblijf midden in de natuur en we vonden dit in het Orshof in Oudsbergen.

Deze Kempische boerderij ligt aan de rand van de Solterheide. De Solterheide is een onderdeel van natuurgebied de Duinengordel. De tuinen van het verblijf, vormen een groene overgang naar de omliggende natuur en voor de deur komen diverse fiets- wandel- en ruiterroutes door. Kortom, je verblijft hier midden in de natuur.

Je verblijft op deze vakantie in tweepersoons kamers (enkele bedden). Single slapen is mogeljk mits supplement en op basis van beschikbaarheid. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Alle kamers hebben een tv, er is gratis draadloos internet en handdoeken en lakens zijn aanwezig.

Het Orshof beschikt over een restaurant waar we elke dag zullen starten met een uitgebreid ontbijtbuffet. Van vers appelsiensap over croissants, brood, vers fruit tot spek met eieren toe, je komt er niets te kort om je dag goed te beginnen. ’s Avonds geniet je van een driegangenmenu, bereid met verse lokale producten. Als het weer het toelaat eten we gezellig in het groen op het terras.

’s Middags zorgen de vakantiemakers voor een lunch op locatie.

Tijdens een vakantie in de natuur zijn er genoeg activiteiten die je kunt ondernemen. Regionaal landschap Kempen en Maasland werkt voor jullie een programma uit waarbij we de natuur in omgeving in zijn facetten leren kennen, gebaseerd op de 4 natuurelementen: aarde, water, lucht en vuur. Veel van deze activiteiten zullen doorgaan op het terrein van RivierPark Maasvallei. Dit terrein biedt een brede variatie aan fauna en flora. Gallowayrunderen en Konikpaarden staan er vlijtig te grazen en watervogels scheren over het water. In de zomer trakteert het landschap je op dekens van wilde bloemen en kruiden als marjolein, tijm en laurier

De Maas leent zich uitstekend voor avontuurlijke waterpret zoals kajakken, suppen, zeilen en andere watersporten. Een rustige boottocht maak je met de Paep van Meinecom III. Liever het roer zelf in handen? Dan zijn de Fluisterboten of StilSloepen iets voor jou!

De Maas verbindt vijf eeuwenoude dorpjes, die niet alleen de waterstroom maar ook een geschiedenis met elkaar delen. Ieder dorpje heeft een eigen wandelgebied, zo combineer je natuur en cultuur moeiteloos tijdens een uitstap. Samen met een enthousiaste MaasVerkenner ga je op pad in een van de nieuwe wilde natuurgebieden van het RivierPark Maasvallei: natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd.

Wil jij tot rust komen maar tegelijk ook geprikkeld en geboeid worden door onze prachtige Limburgse natuur, schrijf je dan zeker in voor deze vakantie!

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni 2023

Prijs per persoon

280 euro (gedeelde kamer)
330 euro (single kamer)

Inbegrepen

  • Vervoer met minibusjes;
  • Verblijf in het Orshof, lakens en handdoeken zijn aanwezig;
  • Eten: verblijf halpension + lunch op locatie;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie

Dit is een actieve vakantie met een goed gevuld programma.

Je kan het fysiek aan om een hele dag op uitstap te gaan en een stevige wandeling in de natuur is voor jou ook geen probleem. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie.

Formule

We verblijven in halfpension in het Orshof (ontbijtbuffet en ’s avonds een driegangen menu).

’s Middags zorgen de vakantiemakers voor een lunch op locatie. Dit zit inbegrepen in de deelnameprijs.

Locatie

Orshof
Heymansweg 2
3670 Neerglabbeek – Oudsbergen

Aantal

Deze vakantie is voor 26 personen: 20 deelnemers en 6 vakantiemakers.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “kiss and ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 3 minibusjes.

Andere

Handdoeken en lakens zijn aanwezig.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven