Vakanties 2022

Typisch Ieper

20 - 24 juni 2022

The Menin Gate - Ieper

Over de vakantie

Ieper is sinds de middeleeuwen een belangrijke historische stad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad volledig vernield en kort na de oorlog bouwden de Ieperlingen hun stad opnieuw op! Zeker eens een bezoekje waard dus.

We verblijven in The Menin Gate, een kwaliteitsvol groepsverblijf in het hartje van Ieper dat vlakbij de Menenpoort gelegen is. Dit maakt dat deze accommodatie de perfecte uitvalsbasis is voor een herdenkingstrip. Wil je graag eens de Last Post bijwonen? Dat kan! Deze vindt namelijk elke avond plaats aan de voordeur.

The Menin Gate biedt plaats voor 56 personen. Er zijn 12 kamers die elk voorzien zijn van een douche, toilet en lavabo. Er is gratis Wifi en wie zin heeft in een spelletje op de pooltafel, kan hier ook van gebruik maken.

Tijdens deze vakantie ontdekken we Ieper. We nemen een duik in het historisch verhaal van de Eerste Wereldoorlog door een bezoek aan het In Flanders Field Museum te brengen. Lachen staat natuurlijk ook op het programma: denk maar aan de Nutteloze Bordenwandeling door het centrum van Ieper. Voor de zoetekauwen wachten de Ieperse spletters, de Katteklauw koffiekoek en de Ieperse galetten om geproefd te worden.

Ook is ons verblijf kortbij de Grote Markt, het centrale plein van Ieper. Hier kan je onder andere de indrukwekkende Lakenhallen en het Belfort bezichtigen. Voor wie graag snuistert in winkels, is de Grote Markt ook de ideale plek. Vertoef je graag in het groen? Dan is het nabijgelegen Provinciaal Domein Palingbeek zeker iets voor jou.

We plannen eventueel ook een bezoekje aan het Bezoekerscentrum Jules Destrooper. Hier wandel je letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit de Westhoek. 

Kortom, we gaan tijd te kort hebben om tijdens deze 5 dagen alles te ontdekken wat “typisch Ieper” is.

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juni 2022

Prijs per persoon

  • 205 euro (gedeelde kamer)
  • 250 euro (single kamer – op basis van beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer met drie minibusjes;
  • Verblijf in The Menin Gate;
  • Eten: we maken zelf het eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie

Dit is een rustige vakantie. Je moet uiteraard zelfstandig kunnen stappen, rolstoelen kunnen niet mee op onze vakanties. Dagelijks doen we minstens één uitstap. Een wandeling van een uurtje is voor jou ook geen probleem.

Formule

Op deze vakantie maken jullie, samen met de vakantiemakers, zelf het eten klaar.

Locatie

The Menin Gate
Kauwekijnstraat 1
8900 Ieper

Aantal

Deze vakantie is voor 24 personen: 18 deelnemers en 6 vakantiemakers.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “Kiss and Ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 3 minibusjes.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, … Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven