Vakanties 2022

Chez'n in de Vogezen

25 - 30 juni 2022

La Vieille Colonie - Saint Maurice sur Moselle (Frankrijk)

Over de vakantie

Voor deze vakantie trekken we naar Frankrijk. In Saint Maurice sur Moselle ligt het verblijf La Vieille Colonie. Dit vakantieverblijf is gevestigd in een voormalige kindervakantiekolonie. Het huis bestaat uit 3 verdiepingen.

Wij verblijven op de begane grond waar er 8 slaapkamers zijn (allemaal met een eigen wastafel), een keuken waar jullie samen eten bereiden, een eetkamer én een zitkamer met open haard.

Saint Maurice sur Moselle ligt in de Vogezen in het zuiden van het “Parc Naturel Régional des Ballons de Vosges”. De omgeving met zijn prachtige natuur is erg geschikt voor mooie wandelingen, die staan dus zeker op het programma! Al wandelend kun je genieten van de rust en de schitterende natuur. Overal zijn gemarkeerde paden die ons meevoeren door een afwisselend landschap van bossen en meren, klaterende beekjes en groene bergweiden met adembenemende uitzichten.

Mocht je even geen zin hebben om actief bezig te zijn dan kan je natuurlijk ook gewoon heerlijk relaxen in een van de zitjes op het terrein van La Vieille Colonie en ondertussen genieten van de natuur.

Uitstapjes kunnen gedaan worden naar het Plateau des Mille-Etangs (het duizend merengebied), de stad Colmar (ook wel Klein – Venetië genoemd) of de Elzas (één van de beroemdste wijngebieden van Frankrijk). Wie durft kan eventueel, uitgerust met een helm en een koplamp, de mijn van Rouge-Montagne bezoeken. In de oliemolen “Storckensohn” ontdek je hoe ze (sinds 1732) olie persen en ondertussen ook appelsap. Of ben je meer benieuwd naar wat er te ontdekken valt in het museum van “Duizend en één wortels”.

Het zal ongetwijfeld een gezellige en boeiende kennismaking met de Vogezen worden!

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van zaterdag 25 tot en met donderdag 30 juni 2022

Prijs per persoon

245 euro (gedeelde kamer; geen single kamer mogelijk)

Inbegrepen

  • Vervoer met twee minibusjes;
  • Verblijf in het La Vieille Colonie, inclusief lakens;
  • Eten: we maken zelf het eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
  • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie

Dit is een redelijk actieve vakantie. Je kan het fysiek aan om een hele dag op uitstap te gaan en een stevige wandeling in de natuur is voor jou ook geen probleem.

Formule

Op deze vakantie maken jullie, samen met de vakantiemakers, zelf het eten klaar.

Locatie

Gîtes La Vieille Colonie
52 Rue des Charbonniers
88560 Saint Maurice sur Moselle
Vogezen – Frankrijk

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 12 deelnemers en 4 vakantiemakers.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “Kiss and Ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 2 minibusjes.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven