Vakanties 2024

Ontdek de Westhoek

24 - 28 juni 2024

Hof Ter Lo - Lo-Reninge

Over de vakantie

Tijdens deze vakantie verkennen we de uiterste westhoek van West-Vlaanderen. Dit groene oord van rust en stilte is doorspekt met authentieke postkaartdorpen en historische stadjes. Van de bergen tot de zee, is de Westhoek het decor voor talloze fiets- en wandeltochten. Hopvelden, wijngaarden en glooiende heuvels sieren het landschap. Ooit het strijdtoneel van de grote oorlog, is het op vandaag nog steeds een plaats voor herdenking. Maar evengoed is het er ontspannend vertoeven op een sfeervol terras of een gezellig eetadresje, waar je met streeklekkers wordt verwend.

We verblijven in Hof Ter Lo, een voormalige boerderij gelegen in de nabijheid van het pittoresk polderstadje Lo. Op het domein hebben we twee vakantiewoningen ter beschikking. Je slaapt op een gedeelde kamer, lakens en handdoeken moet je zelf meenemen. Single slapen is mogelijk mits betaling van een supplement en op basis van beschikbaarheid. We maken samen met de vakantiemakers zelf ons eten klaar.

Geniet van de gezonde boerenlucht en de mooie natuur met zijn vergezichten en rust. Het is zalig relaxen op het zonnige terras, waar we ook kunnen smullen van een lekkere barbecue. Op het domein zijn er vele dieren aanwezig die je mag aaien en verzorgen, een leuke beleving voor de dierenvrienden onder ons!

Tijdens de warme dagen kan je een frisse duik nemen in het buitenzwembad. Ook bij regenweer zal je je niet vervelen: in het zaaltje kunnen we samen gezelschapsspelletjes spelen, gezellig kletsen in de knusse zithoek, een potje tafelvoetbal spelen of een spelletje wagen op de flipperkast. Na een dagje op uitstap geweest te zijn, is het heerlijk ontspannen in de ruime jacuzzi.

Hof Ter Lo is de ideale uitvalsbasis om allerlei activiteiten in de omgeving te ondernemen! Bij het buitengaan kom je direct op het wandel- en fietspad langs het kanaal ‘de Lovaart’. Dit nodigt meteen uit om mooie wandelingen te maken. We ontdekken samen de streekproducten van de Westhoek, denk aan de trappist van Westvleteren, de koekjes van Jules Destrooper of de vessen uit de zelfpluktuin van ’t Land van Vlierbos? Smullen verzekerd!

Een daguitstap naar een stad zoals Ieper, Veurne, Poperinge of Diksmuide kan ook op de planning staan. Of ga je misschien liever een dagje naar zee?

Keuze te over om er samen een leuke vakantie van te maken!

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar). Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Prijs per persoon

€ 250 (gedeelde kamer)
€ 300 (single kamer, beperkte beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer heen en terug met minibusjes (vertrek en aankomst Kiss & Ride station Hasselt);
  • Verblijf in Hof Ter Lo;
  • Eten: we maken zelf ons eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie – 1 stapper

Dit is een rustige vakantie. Er zijn dagelijks verschillende groepsactiviteiten. Een hele dag op uitstap gaan, is voor jou geen probleem. Je kan goed stappen en trappen maken.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Locatie

Hof Ter Lo
Lobrug 3
8647 Lo-Reninge

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 12 deelnemers en 4 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven