Vakanties 2024

Avontuurlijke Gezinsvakantie

1 - 5 juli 2024

La Vilette - Buret (Houffalize)

Over de vakantie

Wil jij graag samen met je gezin een gezellige en actieve vakantie beleven middenin de prachtige natuur van Houffalize? Dan is deze vakantie iets voor jou!

We verblijven in La Vilette, een groot vakantiehuis dat opgedeeld is in verschillende gîtes. We hebben het hele verblijf ter beschikking. Je hebt voor jouw gezin één of meerdere slaapkamers privé ter beschikking. Per drie slaapkamers is er een badkamer (met wastafel, toilet en douche/bad), een apart toilet, een woonkamer en een keukentje dat je mogelijks deelt met een ander gezin. Bedlinnen en handdoeken moet je zelf meenemen.

Er gaat een kookploeg mee die in de grote horecakeuken jullie maaltijden klaarmaakt. Voor wie hier graag een handje toesteekt, dat kan! In de grote eetzaal kunnen we allemaal gezellig samen tafelen. Opruimen en afwassen doen we ook met z’n allen samen.

Het verblijf heeft een grote tuin met een speeltuintje waar de kinderen in kunnen ravotten, een potje pétanque of volleybal spelen, … De ouders spelen gezellig mee of kijken toe vanaf het grote terras. Na een actieve dag kan je heerlijk relaxen in de sauna van het verblijf (€ 2 per beurt).

Houffalize is een mooie stad in de Ardennen en wordt ook wel de bloemenstad genoemd, gelegen aan de rivier de Ourthe in het uitgestrekte Natuurpark van de Twee Ourthes. Het is een perfecte omgeving om een avontuurlijke en actieve vakantie te organiseren.

Door zijn schitterende ligging en de heuvelachtige omgeving is Houffalize uitgegroeid tot de Ardense hoofdstad van het mountainbiken. Dat zullen we eens moeten gaan testen. Op de Ourthe kunnen we samen kajakken. We trekken samen het bos in voor een stevige wandeling en we bekomen van deze wandeling op een gezellig terrasje. Voor wie liever zonder schoenen wandelt, kan dat op het blote voetenpad in de buurt.

In de omgeving zijn nog vele ander mogelijke activiteiten de moeite waard: touwenparcours, mountainbiken, Houtopia: een recreatief en pedagogisch centrum over onze 5 zintuigen met daarbij een speeltuin met avontuurlijk parcours en een glijbaan van 30 meter. Bij slecht weer kunnen we gaan zwemmen in Aqua l’O, het tropische zwembad van Vayamundo Houffalize.

Keuze te over dus om er een topvakantie in de natuur voor jou en je gezin van te maken!

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor gezinnen.
Onder een gezin verstaan we minstens één ouder en één kind (-18).

Prijs per persoon

Tot en met 11 jaar: € 180
12 jaar en ouder: € 230

Perfecte vakantie voor gezinnen met oudere kinderen (+ 8 jaar).

Inbegrepen

  • Vervoer heen en terug met minibusjes (vertrek en aankomst Kiss & Ride station Hasselt);
  • Verblijf in La Vilette, bedlinnen en handdoeken moet je zelf meenemen;
  • Eten: een kookploeg voorziet jullie eten;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie

Dit is een actieve vakantie met een actief en avontuurlijk programma.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Locatie

La Vilette
Buret 98 bus a en b
6661 Houffalize (Buret)

Aantal

Deze vakantie is voor 30 personen: 24 deelnemers en 6 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven