Vakanties 2023

Limburgs Natuur Avontuur Gezinnen

24 - 28 juli 2023

De Bosberg - Houthalen Helchteren

Over de vakantie

Als je echt even toe bent aan een rustige vakantie is een vakantie in de natuur, met de geur van bloemen, zingende vogels en veel groen, precies wat je nodig hebt. Verzet je zinnen, laad je batterijen weer op en geniet van de natuur.

Natuur en de vrijheid om buiten te bewegen, is ook belangrijk voor kinderen. De natuur is altijd weer een stukje wildernis en belooft avontuur: ook al gaat het maar om een klein stukje bos of een stil meertje. Het ervaren van de natuur is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van kinderen.

Het was dus hoog tijd dus dat Horizont een echte natuurvakantie voor gezinnen organiseert! Dit doen we dit jaar, samen met het Nationaal Park Hoge Kempen.

Voor deze vakantie kozen we De Bosberg uit als verblijfplaats. Dit vakantiecentrum ligt midden in een prachtig natuurdomein met een zwemvijver met strand op wandelafstand.

Het verblijf richt zich op gezinnen met kinderen. Hierdoor is alles aanwezig voor de kleinste vakantiegangers: spelletjes en speelgoed, kinderstoelen, kinderbedjes, … Verder is er een overdekt zwembad, een speeltuin en binnenspeelruimte, tafeltennis en een tennisbaan.

Elk gezin verblijft samen op één kamer met een eigen badkamer. Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meenemen of kan je ter plekke huren. We verblijven er in vol pension. Als we op daguitstap gaan, nemen we een lunchpakket mee.

Tijdens een vakantie in de natuur zijn er genoeg activiteiten die je kunt ondernemen. We werken met het Nationaal Park Hoge Kempen een gevarieerd programma voor jullie uit, gebaseerd op de zintuigen. We gaan dus de natuur zien, horen, voelen, ruiken en proeven!

De Stokkenmanroute neemt je mee in het verhaal over de mysterieuze Stokkenmannen in het bos. Op het Blotevoetenpad zet al je zintuigen en beide voeten in om de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water waar te nemen.

In het Beestige Boelbos maken kinderen en hun ouders kennis met de dieren van het Nationaal Park. Proef de wildernis met een kooksessie met kruiden die we zelf zoeken in het bos. Maak zelf zeep met geuren die je vond in de natuur.

Of ga je liever op verkenning in de ruimte in de Cosmodrome?

Keuze te over om er een topvakantie in de natuur voor jou en je gezin van te maken!

Praktisch

Periode

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juli 2023

Prijs per persoon

 • 0 – 2 jaar: gratis
 • 3 – 6 jaar: 60 euro
 • 7 – 12 jaar: 125 euro
 • 13 jaar en ouder(s): 170 euro

Inbegrepen

 • Vervoer met minibusjes;
 • Verblijf in vakantiecentrum De Bosberg, inclusief Lakens;
 • Eten: we verblijven in volpension;
 • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
 • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie

Dit is een actieve vakantie met een goed gevuld programma.

Je kan het fysiek aan om een hele dag op uitstap te gaan en een stevige wandeling in de natuur is voor jou ook geen probleem. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie.

Formule

We verblijven in volpension.

Locatie

Vakantiecentrum De Bosberg
Kelchterhoefstraat 10
3530 Houthalen

Aantal

Deze vakantie is voor 32 personen: 26 deelnemers en 6 vakantiemakers.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “kiss and ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 4 minibusjes.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling, Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

 • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
 • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
 • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven