Vakanties 2024

Natuurbeleving Gezinnen

5 - 9 augustus 2024

De Bosberg - Houthalen-Helchteren

Over de vakantie

Schuif het hectische leven van alledag even aan de kant en geniet van een vakantie samen met je gezin in de natuur. Tijdens deze vakantie maken we plezier in het groen, verzetten we onze zinnen en laden we onze batterijen weer helemaal op.

We verblijven in De Bosberg, de ideale plek voor actief gezinsplezier! Dit vakantiecentrum ligt midden in een prachtig natuurdomein met een zwemvijver met strand op wandelafstand.

Het verblijf richt zich op gezinnen met kinderen. Hierdoor is alles aanwezig voor de kleinste vakantiegangers: spelletjes en speelgoed, kinderstoelen, kinderbedjes, … Verder is er een overdekt zwembad, een speeltuin en binnenspeelruimte, tafeltennis en een tennisbaan.

Elk gezin verblijft samen op één kamer met een eigen badkamer. Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meenemen of kan je ter plekke huren. We verblijven er in vol pension. Als we op daguitstap gaan, nemen we een lunchpakket mee.

We bieden activiteiten aan waar je als gezin aan kan deelnemen maar je krijgt ook de vrijheid om met je gezin andere activiteiten te doen of om je kinderen van de nodige rustmomenten te laten genieten.

Tijdens deze vakantie staan activiteiten in de natuur centraal. Denk maar aan het Beestige Multimovepad. Dit is een actief belevingspad door het bos en over het water met leuke spelelementen. Klim, spring, trek, duw, glij, … op de natuurlijke hindernissen!

We ontdekken ook het nationaal park Hoge Kempen. De Stokkenmanroute neemt je bijvoorbeeld mee in het verhaal over de mysterieuze Stokkenmannen in het bos. Op het Blotevoetenpad zet al je zintuigen en beide voeten in om de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water waar te nemen. Of ga je liever op verkenning in de ruimte in de Cosmodrome?

Heb jij al eens het oriëntatieparcours gelopen in de bossen rondom De Bosberg? Hierbij probeer je met een kaart in de hand om de verschillende posten op te sporen. Neem het als ouders eens op tegen de kids… Sensatie verzekerd!

Keuze te over om er een topvakantie in de natuur voor jou en je gezin van te maken!

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor gezinnen.
Onder een gezin verstaan we minstens één ouder en één kind (-18 jaar).

Prijs per persoon

0 tem 2 jaar: gratis
3 tem 6 jaar: € 85
7 tem 13 jaar: € 145
Vanaf 14 jaar: € 230

Perfecte vakantie voor gezinnen met kinderen tussen 5 en 10 jaar.

Inbegrepen

  • Vervoer met minibusjes (vertrek en aankomst Kiss & Ride station Hasselt);
  • Verblijf in vakantiecentrum De Bosberg, inclusief lakens;
  • Eten: we verblijven in volpension;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen.

Vereiste conditie

Dit is een actieve vakantie met een goed gevuld programma.

Je kan het fysiek aan om een hele dag op uitstap te gaan en een stevige wandeling in de natuur is voor jou ook geen probleem. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie.

Locatie

Vakantiecentrum De Bosberg
Kelchterhoefstraat 10
3530 Houthalen-Helchteren

Aantal

Deze vakantie is voor 20 personen: 16 deelnemers en 4 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven