Vakanties 2022

Ola Rosas

1 - 8 oktober 2022

Hotel Sant Marc - Rosas (Spanje)

Over de vakantie

Rosas is een vrij rustig stadje gelegen in het noorden van de Costa Brava. De kustplaats is vroeger, evenals de meeste steden aan de Costa Brava, een vissersdorp geweest.

Met zijn pittoreske landschap met woeste kliffen, kristalhelder water en afgelegen baaien is Rosas ideaal voor reizigers die een rustige vakantiebestemming zoeken. Cultuurliefhebbers vinden op vakantie in Rosas verschillende Romeinse ruïnes en een historische oude stad waar je kunt genieten van het uitzicht. Winkelen in Rosas is mogelijk op de boulevard en in het centrum. Hier vind je diverse winkeltjes met o.a. souvenirs en kleding.

Rosas heeft in totaal 4 km aan strand. Dus of je liever een groot, stedelijk strand hebt met alles erop en eraan, of meer geniet van een wat meer afgelegen baaitje, Rosas heeft het allemaal! De stadstranden van zo’n 2 km lang bestaan uit fijn zand en zijn ondiep. Dit maakt dat ze perfect zijn om op te zonnen en te genieten van het warme weer. Langs de stranden loopt een gezellige boulevard.

Jullie verblijven in Hotel Sant Marc te Rosas, gelegen op slechts 150 meter van het strand en op wandelafstand van het centrum. Je verblijft met twee op een tweepersoonskamer, die voorzien is van een eigen badkamer, balkon, tv en gratis Wifi.

Elke dag voorzien de vakantiemakers één of meerdere activiteiten. Je kiest zelf of je mee doet aan de activiteiten of dat je zelfstandig een andere uitstap doet. Blijf je graag een dag in het hotel, dat kan ook. Het is een rustige vakantie, de nadruk ligt op genieten, relaxen en enkele rustige uitstapjes. Een boottocht, een rondrit met een toeristentrein, een bezoek aan het museum van Dahli, naar de plaatselijke markt,…

We reizen met een bus van de Zigeuner. We vertrekken op zaterdagavond in Diepenbeek en komen op zondag in de voormiddag aan in Rosas. Hou er dus rekening mee dat je een hele nacht in de bus zit. Ook de terugreis is ‘s nachts.

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Voorwaarden

Je kan enkel deelnemen aan deze reis als je in de afgelopen 3 jaar al een keer mee ging met een Themavakantie van Horizont vzw.

Periode

Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 oktober 2022

Prijs per persoon

 • 250 euro (gedeelde kamer)
 • 300 euro (single kamer – op basis van beschikbaarheid)

Inbegrepen

 • Vervoer met De Zigeuner;
 • Verblijf in Hotel Sant Marc Rosas, inclusief lakens en handdoeken;
 • Eten: verblijf in volpension;
 • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
 • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
 • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie

Je kan een busrit van minstens 12 uur aan. Daarnaast moet je een halfuur (of 1,5 kilometer) kunnen wandelen. Dit is een rustige vakantie. Je moet uiteraard, zoals voor al onze vakanties, wel mobiel zijn. Hiermee bedoelen we dat je zelfstandig moet kunnen stappen, rolstoelen kunnen niet mee op onze reizen. 

Formule

We verblijven in volpension.

Locatie

Hotel Sant Marc
Av. de la Bocana, 38-48 Playa Sta. Margarida
17480 Roses (Rosas) – Spanje

Aantal

Deze vakantie is voor 50 personen: 42 deelnemers en 8 vakantiemakers.

Vervoer

We reizen met een bus van De Zigeuner. Vertrek en aankomst aan het station van Diepenbeek.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

 • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
 • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
 • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven