Vakanties 2024

Lekker Herbronnen

16 - 20 september 2024

Herberg Het Klokhuis - Gors-Opleeuw

Over de vakantie

Voor deze vakantie slaan Horizont vzw en Avansa Limburg de handen in mekaar.

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen om er even helemaal tussenuit te zijn en weer in contact te komen met de natuur, én met jezelf. Tijdens deze vakantie staat voeding voor lichaam en geest centraal. We komen weer helemaal tot onszelf, keren terug naar de essentie en weg van alle zorgen.

We verblijven in Herberg Het Klokhuis, gelegen in het kastelendorp Gors-Opleeuw in de Haspengouwse fruitstreek. Hier vind je natuur, erfgoed, ruimte om te ravotten, ontdekken en te cocoonen. Je slaapt met twee personen op één kamer. Single slapen is mogelijk mits betaling van een supplement en op basis van beschikbaarheid. Lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf meenemen.

Herbronnen is veel meer dan alleen maar je batterijen terug opladen. Her-bronnen betekent opnieuw aansluiting vinden bij je ‘Bron’ of bij je ware natuur. Een vakantieperiode was daarom origineel een periode van verstilling en vertraging van waaruit je het contact met jezelf kon herstellen of vernieuwen. Hierdoor ontstaat er een meerwaarde of een vernieuwd contact met jezelf en dit bewustzijn kan je dan weer meenemen in de daarop volgende periode. Na een periode van herbronning ontstaat er als vanzelf weer inspiratie. Je hervindt je creativiteit en voelt opnieuw ruimte om de buitenwereld tegemoet te treden vanuit een diepere laag in jezelf.

We houden een cacaoceremonie: spiritueel betekent dit dat het drinken van rauwe, ceremoniële cacao je hart opent voor liefde en zachtheid. Een cacao ceremonie brengt je dan ook verbinding met je eigen hart en met de mensen die meedoen aan de ceremonie. Samen gaan we lekker vegetarisch koken. Samen koken is een eeuwenoude manier om te verbinden: de tuin met de keuken, de grond met het bord, mensen met elkaar.

Ook maken we een notaboekje. Journaling, het opschrijven van gedachten, is goed voor je gezondheid en heeft een positieve impact op je welzijn. Het is een manier om jezelf bewust(er) te maken van je gedachten en hoe dit invloed heeft op je gedrag. Je kan het zien als een soort zelftherapie.

Via dans en beweging verwerken en onderzoeken we onze gevoelens, gedrag en denkwijzen. ’s Ochtends en ’s avonds kan je meedoen aan een eenvoudige meditatie, wat kan bijdragen tot een betere emotionele balans, zelfbewustzijn en het verminderen van stress gerelateerde klachten. Door tijd door te brengen en te wandelen in de natuur zijn we op weg naar een gezonder en gelukkiger leven.

Een daguitstap naar het Tibetaans Instituut in Huy, één van de grootste boeddhistische Dharma-centra van Europa, staat ook op de planning.

Kortom, tijdens deze vakantie ga je vertragen, verwonderen en verbinden. Het is tijd voor een welverdiende pauze zodat je kunt ontspannen en herbronnen in alle rust.

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar). Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Prijs per persoon

€ 235 (gedeelde kamer)
€ 285 (single kamer, beperkte beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer heen en terug met minibusjes (samenkomst Kiss & Ride station Hasselt);
  • Verblijf in de Herberg Het Klokhuis, inclusief lakens;
  • Eten: we maken zelf ons eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;

Vereiste conditie – 2 stappers

Dit is een actieve vakantie, we voorzien een goed gevuld programma.

Je kan het fysiek aan om een hele dag op uitstap te gaan en een stevige wandeling in de natuur is voor jou ook geen probleem.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Locatie

Herberg Het Klokhuis
Martinusstraat 34
3840 Gors-Opleeuw (Borgloon)

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 13 deelnemers (zowel deelnemers van Avansa als van Horizont vzw) en 3 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven