Vakanties 2023

De Kleuren van Normandië

8 - 15 september 2023

La Minoterie - Normandië (Frankrijk)

Over de vakantie

Ontdek een groen, heuvelachtig achterland met pittoreske dorpjes, historische steden, bossen en appel boomgaarden. Een schitterende kust met bekende badplaatsen, rustige zandstranden, baaitjes, duinen en krijtrotsen. Normandië beschikt over een schitterende flora en fauna, met mooie tuinen en nationale natuurparken.

Normandië is bekend vanwege D-day, in 1944 landden de geallieerden hier op het strand. Er zijn dan ook nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. Aan de kust ligt het schitterend Mont-Saint-Michel. Normandië is een aantrekkelijk omgeving om je vakantie door te brengen.

Jullie verblijven in vakantieverblijf La Minoterie in de Franse gemeente Saint-James, op 20 kilometer van Mont-Saint-Michel en op wandelafstand van het dorpscentrum. Deze gerenoveerde watermolen, ligt midden in het groen en is via een landweggetje verbonden aan de straat.

La Minoterie heeft 5 etages en is voorzien van WIFI. Gelijkvloers is een appartement met 2 slaapkamers, een badkamer, een zitkamer met open haard en een keuken.

Op het eerste verdiep is een royale zithoek rondom de hout gestookte openhaard. Er is een satelliettelevisie, een heerlijke lounge plek en een knusse zit-, lees- of spelletjeshoek.

De ruime open keuken is van alle gemakken voorzien om voor iedereen samen te koken. Het wordt gezellig samen tafelen aan de mooie oude boomstamtafels. Op deze verdieping is ook een slaapkamer en een badkamer. Met een trap komt je op de lichte vide. Hier zijn 2 slaapgedeeltes waar het, in de nok, onder de oude balken heerlijk slapen is.

Via de begane grond ga je met een trap naar beneden. Hier zijn 4 slaapkamers en 3 badkamers. Nog een verdieping lager is de speelkelder met air hockey, pingpongtafel en kikkertafel.

Daarnaast hoort bij dit huis een gigantische tuin met een groot terras waar je gezellig met zijn allen kan eten. Met de sfeerverlichting is het hier nog lang natafelen. Kom helemaal tot rust aan het kabbelende beekje dat over dit domein stroomt.

Er is in Normandië van alles te beleven. Een bezoek aan de Mont Saint Michel, één van de toeristische trekpleisters in de buurt, staat zeker op de planning. De dappersten onder jullie, kunnen misschien zelfs met een gids gaan wadlopen in de baai van de Mont Saint Michel?

Op een halfuurtje rijden van jullie verblijf ligt de stad Fougères. Met zijn prachtige historische gebouwen, een mooi park, gezellige boetiekwinkeltjes en zo meer, is deze stad ook meer dan een bezoekje waard.

Uiteraard duik je niet enkel de geschiedenis in tijdens deze reis maar kan er uit een duikje in de zee gemaakt worden en trekken jullie ook samen de natuur in voor een mooie wandeling.

Verder zijn er ook heel wat streekproducten die ontdekt kunnen worden, denk maar aan de lekkere Franse kazen, heerlijke Calvados of verse mosselen uit de mosselputten die je vindt in de omgeving van Mont Saint Michel. Op één van de plaatselijke marktjes die jullie ongetwijfeld aandoen, zijn deze lekkernijen vast en zeker te vinden.

Als er voldoende geïnteresseerden zijn, kan er eventueel ook een daguitstap naar de landingsstranden ingepland worden.

Kortom, je leert Normandië kennen in al zijn geuren en kleuren.

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september 2023

Prijs per persoon

340 euro (gedeelde kamer)

Inbegrepen

  • Vervoer met minibusjes;
  • Verblijf in vakantiehuis La Minoterie, lakens zijn aanwezig, handdoeken moet je zelf mee brengen;
  • Eten: we maken samen zelf ons eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
  • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie

Dit is een rustige vakantie, waarbij we dagelijks één of meerdere uitstappen doen.

Je moet goed zelfstandig kunnen stappen (een uurtje is geen probleem) om deel te kunnen nemen aan deze vakantie en de uitstappen. Hou er ook rekening mee dat het verblijf uit 5 etages bestaat, trappen zijn voor jou dus ook geen probleem. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie.

Formule

Op deze vakantie maken jullie, samen met de vakantiemakers, zelf het eten klaar.

Locatie

12 Chem. de la Minoterie
50240 Saint-James
Frankrijk

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 12 deelnemers en 4 vakantiemakers.

Vervoer

Vertrek en aankomst op de “Kiss and Ride zone” aan het station van Hasselt. We verplaatsen ons met 2 minibusjes.

Andere

Lakens zijn aanwezig. Handdoeken moet je zelf meenemen.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven