Vakanties 2023

Sportief Nederland

8 - 15 september 2023

Hotel Giethoorn - Giethoorn (Nederland)

Over de vakantie

Ben je sportief en op zoek naar een vakantie waar je naar hartenlust kan fietsen en/of wandelen?

Dan heb je deze nu gevonden!

Voor de 20ste editie van onze fiets- en wandelvakantie mocht het een beetje meer zijn. Daarom trekken we voor deze vakantie naar het mooie “Hotel Giethoorn” in… jawel: Giethoorn!

Giethoorn is een Hollands plaatsje in Overijssel, waar je ziet hoe graag Nederlanders met en op het water leven. Het is een omgeving vol meertjes, rietlanden en bosgebied en je vindt er fraaie boerderijen met rieten daken en karakteristieke houten bruggetjes. Omdat de huizen gebouwd zijn op eilandjes in het water, wordt Giethoorn ook wel “het Venetië van het noorden” genoemd.

Ons vakantieverblijf is Hotel Giethoorn. We hebben het hotel volledig ter beschikking. Er zullen dus geen andere gasten verblijven. Jullie verblijven per twee op een kamer. Single slapen kan mits betalen van een supplement en op basis van beschikbaarheid. Elke kamer heeft een eigen badkamer en zijn voorzien van een flatscreen-tv, Wi-Fi en een zithoek.

Naast alle kamers, krijgen we ook de keuken van het verblijf ter beschikking. Hier zullen jullie samen met de vakantiemakers jullie eten zelf klaar maken. In het restaurant en op het terras is er meer dan voldoende plaats om dit lekkers te verorberen en daarnaast gezellig samen te zijn.

Op deze vakantie zal je vooral kunnen fietsen of wandelen. Wie wil fietsen, moet zijn eigen fiets meenemen. We reizen hiervoor met een bus van de zigeuner met aanhangwagen voor de fietsen. Zowel elektrische fietsen als gewone fietsen kunnen mee. Zorg er voor dat je fiets volledig in orde is! Denk ook aan fietskledij, een helm en verlichting op je fiets.

Naast fietsen en wandelen zullen er ook enkele andere activiteiten op het programma staan.

Uiteraard gaan we een keer een boottocht maken in en rond Giethoorn. Maar er zijn meer dingen te beleven in Giethoorn, denk bijvoorbeeld aan boogschieten, minigolf, kick biken (ofwel steppen voor volwassenen, ga op de foto in authentieke klederdracht,… Ook vind je in het dorp diverse winkeltjes, musea en galerieën.

Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de schitterende wonderen van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit 10.000 hectare labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden is een unieke omgeving voor onvergetelijke wandelingen en fietstochten. Er zijn daarnaast nog een heleboel andere activiteiten te beleven in dit Park.

Lijkt deze actieve Nederlandse ontdekkingsreis jou wel iets? Laad dan alvast je fietshelm, wandelschoenen en kaasrasp in en schrijf je in voor deze vakantie!

Praktisch

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18 jaar).
Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Periode

Van vrijdag 8 tot en met zaterdag 15 september 2023

Prijs per persoon

265 euro (gedeelde kamer)
315 euro (single kamer)

Inbegrepen

  • Vervoer met reisbus van De Zigeuner (met aanhangwagen voor de fietsen);
  • Verblijf in Hotel Giethoorn, inclusief lakens en handdoeken;
  • Eten: we maken samen zelf het eten klaar;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;
  • Repatriëringsverzekering.

Vereiste conditie

Dit is een sportieve actieve vakantie.

De activiteiten zijn hoofdzakelijk fietsen en/of wandelen. Je kan beide doen of voor één van de twee kiezen. Een hele dag actief bezig zijn (wandelen of fietsen), is voor jou geen probleem.

Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie.

Formule

Op deze vakantie maken jullie, samen met de vakantiemakers, zelf het eten klaar.

Locatie

Hotel Giethoorn
Petersteeg 2
8355 CB Giethoorn – Nederland

Aantal

Deze vakantie is voor 50 personen: 35 deelnemers en 15 vakantiemakers.

Vervoer

We reizen met een bus van De Zigeuner. Vertrek en aankomst aan het station van Diepenbeek.

Andere

Handdoeken en lakens zijn aanwezig.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven