Vakanties 2024

Bergen Cultureel

30 september - 4 oktober 2024

Hostel Bergen - Bergen

Over de vakantie

Voor deze vakantie slaan Horizont en Avansa de handen weer in elkaar. We organiseren een culturele midweek in en rond Bergen (Mons). Als Culturele Hoofdstad van Europa in 2015 heeft Bergen heel wat erfgoedpareltjes die de moeite zijn om te bezoeken.

Het 87 meter hoge Belfort (Unesco-werelderfgoed) met een weergaloos uitzicht. De Collegiale Sint-Waltrudiskerk met één van de mooiste religieuze goudsmidcollecties van België. De Grote Markt is als geen andere Grote Markt. Van eind tot eind geplaveid, omzoomd met gebouwen die de tand des tijds hebben doorstaan, het wacht op je om te stoppen, het te bewonderen en een cafeetje binnen te springen.

Enkele musea die een bezoekje waard zijn, zijn het BAM (Museum voor Schone Kunsten) waar elk jaar twee tentoonstellingen met internationale allure georganiseerd worden, het museum van Doudou in de Mayeurtuin waar je de Ducasse ontdekt, een pareltje van Unesco-werelderfgoed of het oude herenhuis “Huis Losseau”, een art-nouveaupareltje in het centrum van Bergen.

Het Mons Memorial Museum vertelt je dan weer de geschiedenis van de stad gedurende de oorlogsjaren. Of strek de benen en ontdek tijdens een stevige wandeling diverse streetartwerken in en rond de stad.

Wanneer we door de straten van Bergen lopen, komen we uiteraard ook voorbij enkele boetiekjes en nemen we de tijd om even binnen te stappen en kennis te maken met hun universum.

Daarnaast plannen we ook een daguitstap naar het Marimont Museum in Morlanwelz. Het museum verrast je met de diversiteit van zijn collectie die je laat reizen van het oude Griekenland tot Henegouwen, via Egypte, het Verre Oosten en Gallië. Het museum bevindt zich in het hart van een groot park dat één van de mooiste arboretums van België is.

Voor deze culturele midweek verblijven we in de Jeugherberg van Mons. Het hostel staat midden in het centrum van Bergen, pal onder het Belfort. We verblijven er in halfpension in gedeelde kamers, er zijn enkele single kamers beschikbaar mits betaling van een single supplement. Elke kamer heeft eigen sanitair, lakens zijn voorzien, handdoeken moet je zelf meenemen.

We starten de dag met een duurzaam en onbeperkt ontbijtbuffet in de hostel, samengesteld met lokale, verse en verantwoorde producten. ’s Avonds mogen we terug met de knieën onder tafel voor een driegangen avondmaal. Voor de lunch zorg je zelf.

De hostel heeft ook een bar, waar we de dag gezellig samen, met een lekker drankje, kunnen afsluiten.

Pak je koffers en ga mee op deze boeiende culturele ontdekkingsreis in Bergen!

Praktisch

Voorwaarden

Deze reis is enkel voor volwassenen (+18  jaar). Kinderen kunnen niet deelnemen aan deze reis.

Prijs per persoon

€ 200 (gedeelde kamer)
€ 395 (single kamer, beperkte beschikbaarheid)

Inbegrepen

  • Vervoer heen en terug met de trein (samenkomst Kiss & Ride station Hasselt);
  • Verblijf in de Jeugherberg van Bergen, inclusief lakens;
  • Eten: verblijf in halfpension, middageten moet zelf worden voorzien op eigen kosten;
  • Groepsactiviteiten die tijdens de vakantie worden aangeboden;
  • Verzekering Lichamelijke Ongevallen;

Vereiste conditie – 2 stappers

Dit is een actieve vakantie.

Het is een goed gevulde reis met een druk programma. We trekken er een hele dag samen op uit, bezoeken musea en doorkruisen te voet de stad. Je kan goed wandelen en trappen maken.

Je staat zelf in voor je persoonlijke verzorging en beheert en neemt zelfstandig eventuele medicatie. Onze vakanties zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Locatie

Hostel Bergen
Rampe du Chateau 2
7000 Mons

Aantal

Deze vakantie is voor 16 personen: 14 deelnemers (zowel deelnemers van Avansa als van Horizont vzw) en 2 vakantiemakers.

Algemene Voorwaarden

In groep reizen kan niet zonder goede afspraken. Lees zeker de Algemene en Annulatievoorwaarden.

Reizen in groep

Iets voor jou?

Wij organiseren vakanties waarbij mensen met een beperkt budget in groep op vakantie gaan. Er gaan enkele vakantiemakers mee die er voor zorgen dat iedereen een leuke vakantie kan beleven. Zij bieden een aantal activiteiten aan waar je aan kan deelnemen maar je bent ook vrij om zelfstandig iets anders te gaan doen.

Bij elke vakantie vind je info terug over het verblijf, mogelijke uitstappen, de groepssamenstelling,… Neem ze zeker allemaal eens door, er is vast een vakantie die jou zal interesseren.

Zorgeloos op vakantie

Wij regelen alles

Maak je geen zorgen over vervoer, slaapplaats en eten, want dat organiseert Horizont vzw. Het enige wat jij moet doen, is een vakantie kiezen die jou het leukst lijkt en wij doen de rest. Enthousiaste vakantiemakers gaan mee op de themavakanties als begeleiding. Het is ons doel om iedereen een aangename vakantie te bezorgen.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  • Vakanties voor individuele volwassenen en koppels
  • Vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen
  • Gezinsvakanties

Liever niet in groep op vakantie

Individuele Reizen

Wil je liever niet in groep op vakantie, trek je er liever alleen op uit met je gezin, je familie, je vrienden,… Dat kan!

Bekijk het aanbod op iedereenverdientvakantie.be en kom langs op een zitdag bij jou in de buurt voor meer informatie en reservatie.

Sociale organisaties uit diverse sectoren

Reispakketten

Je bent een sociale organisatie die werkt met mensen met een beperkt budget? Je wil een reis organiseren op maat van je groep, maar dit helemaal zelf organiseren neemt veel tijd in beslag?

Horizont vzw heeft de oplossing voor dit probleem! 

Schuiven naar boven